onsdag den 4. januar 2012

Wordfeud vs. Scrabble

Det må edderhyleme ikke være ret nemt at være fremtidsforsker. Hvem skulle have troet, at alle ville sidde og spille Scrabble mod hinanden i 2012? Det var et spil, vi altid spillede i min mosters sommerhus og hun var lærer og en benhård dommer over vores hjemmestrikkede ords kvalitet. Dog var hun sjovere end den database, der må ligge bag Wordfeud - og hun godtog flere sammensatte ord. Sex var ikke noget, vi talte om, men på Scrabble-brættet kom emnet alligevel uvægerligt frem, for hvad skal man ellers stille op med X, som trods alt giver 8 point? Der forekom også varianter som "søsex" eller "høsex" hvis min moster var i særligt mildt lune. Jeg tror ellers, hun havde et pædagogisk sigte med spillet - nemlig at hverken nabopigen eller jeg skulle glemme at stave, bare fordi vi havde sommerferie. Det lykkedes.
Det lugtede lidt af voksdug under spillebrættet og så var spillet ofte ledsaget af hjemmebagte småkager og saftevand - nøje rationeret. Så hvordan hulen kan det være så fedt at spille Wordfeud på en glat skærm uden småkager, voksdug og den hårde, men retfærdige (og nogen gange bestikkelige eller overvindelige i diskussion) levende mosterdommer? Mærkeligt, men det må være noget med den fede fornemmelse, når man bonner ud med et Tripple Word point for noget med X i. Den er uforlignelig.

Nu skulle man tro, at man kunne gå sin spilskuffe i gennem og sætte strøm til alle de gamle brætspil - men så let er det garanteret ikke alligevel. Matador, hvor man ikke kan sidde og hovere over alle sine papirpenge ville ikke være det samme, ville det? Et slaw 500 eller andre kortspil ville heller ikke være det samme, uden den hengemte lugt af sommerhusskuffer med fyrrenåleduft i baggrunden, vel? Måske ville det fungere alligevel - og så er jeg godt dum at sidde og kaste idéerne i grams på min blog. På den anden side, det ville ikke være originalt nok, jeg vil bare gerne have den idé, som INGEN andre har!

2 kommentarer:

  1. Savner også disse sjove, skægge, skæve hjemmelavede - men åååh, så velargumenterede - sammensatte ord, der kan komme på brættet i Scrabble. :)

    SvarSlet
  2. Claim FREE bitcoins over at Easy Bitcoin. 11 to 33 satoshis per 10 minutes.

    SvarSlet

Kloge kommentarer: