torsdag den 19. april 2012

Logistikpark og toppemarked

Den bus, der går gennem mit lille hjørne af Aarhus, som reelt ligger udenfor Aarhus, har endestation i Logistikparken. Hver eneste gang, jeg har set den gennem det sidste år, har jeg tænkt på, at det var et ord, som fortjente sit eget blogindlæg. Jeg ved ikke, hvad Logistikparken er, men jeg tror nok, det ligger ude omkring Harlev. Jeg ved heller ikke helt, hvad Harlev er. Derimod kan jeg forestille mig, at det er et lidt trist sted, hvorfra der udspringer en masse busser, lastbiler og brede lige veje. Sådan et lidt industrielt område, hvor en kløgtig stadsingeniør har tænkt, da de kom til navngivelsen, at det er simpelt hen for trist, så vi kalder det noget med park. "Hvad med Logistikparken?!" har hans yngre assistent foreslået, og alle har klappet i hænderne og enstemmigt vedtaget det. Det er selvfølgelig ren teori, men eftersom der er forslag fra samme kant om at kalde en spritnyetableret by lidt nord for Aarhus for Nye, så kan man forledes til at tro, at der mangler lidt ungdommelig fantasi i afdelingen for navngivelse af lokationer i Aarhus Kommune. Det vil under alle omstændigheder være lidt af en joke at bo i Nye om 50 år, når den er blevet gammel. Heldigvis har man nu lagt det ud til en konkurrence i befolkningen at finde på et navn til byen.

Kunsten med at sammenstille et lidt kedeligt ord med noget smukt eller eksotisk er et velkendt trick. Det kan for eksempel aflæses i Bilkas reklamer (R.I.P. Mærsk McKinney Møller), hvor jeg har bemærket en tendens til at kalde noget for et marked, hvis der er tilbud på mere end en vare i samme kategori. Tag for eksempel toppemarked fra denne uges tilbudsavis (Altså ikke at jeg læser den slags - men når nu ældsten får leveret for mange reklamer til sin rute... så er det jo næsten spild ikke lige at skanne dem, før de ryger ud.)


Det oser ikke ligefrem af sydlandsk bazarstemning, bare fordi man kalder det et marked vel? Eller endnu bedre: Jeg mener bestemt, der har været tilfælde af Bakkemarked, hvor man kan få 3 gange valgfri bakke kød fra slagteren for en hund. Altså som i hundrede kroner - ikke i naturaliehandel.

Prøv at begynde at lede efter bizarre ordsammenstillinger i dine omgivelser - de er der overalt! Jeg vil meget gerne høre dine bedste!

12 kommentarer:

 1. Det første jeg tænker på er navnet på en møbelforretning, i Brønshøj hvor jeg bor.

  'Nutidsbo'.... ja... altså jeg tror bestemt biksen er en pæn sjat ældre en 'nutid'. Der ser i hvert fald sådan ud. Men ok, nutid er det jo altid så måske går den alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er også pænt kortsigtet

   Slet
 2. Jeg er blevet tilbudt en "indkøbs-oplevelse" i Fogh...Det var det ikke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi - hvad er Fogh? Ikke noget med hr. Rasmussen forhåbentlig :-)

   Slet
  2. Sådan nogen daglivarebutikker der er / var lidt kæde noget på det søndre af Sjælland. Nu er oven nævnte blevet til en Super Best - heller ikke en speciel oplevelse...

   Slet
 3. Nåm'n så kan jeg da lige hjælpe dig lidt. Altså ikke med ordsammenstillingerne, men med lidt lokalviden. Logistikparken ligger i Årslev og beboes bl.a. af Fragtcentralen og Dansk Supermarkeds centrallager. Det er altså et industriområde, så forestillingen med lastbiler og brede veje er ikke helt ved siden af. Harlev ligger 5 km længere ude og er en ganske almindelig forstad til Århus. Ikke så mange lastbiler her men heldigvis fine busforbindelser til Århus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med geografilærdom - vil det sige, at du bor i den anden ende af rute 12?

   Slet
  2. Nej, rute 12 slutter vist ved Logistikparken. Jeg skal lige de 5 km længere ud.

   Slet
 4. Lidt udenfor kategori, men i får den alligevel :)

  Dengang Skjoldhøj Kirke fik anlagt kirkegård, var der er stort gartnerfirma sat på til at løse opgaven. Dette gartnerfirma havde en meget stor reklameannonce placeret ud mod vejen og her fik man firmaet slogan klasket lige op i fjæset.
  "NYT LIV I HAVEN"

  Indenfor mit fag vrimler det med latterlige nye ord, der leder tankerne hen på eventyret om kejserens nye klæder. Det store nye ord er inklusion. Før hed det rummelighed, men nu hedder det inklusion.

  SvarSlet
 5. Jeg forundres hver uge, når ungernes Sfo udgiver et skema og den kommende tids aktiviteter. For tirsdag er der nemlig en times " leg og læring". Et eller andet sted håber jeg ikke det er den eneste leg og læring der foregår på skolen????
  Kh Mette

  SvarSlet
 6. Du har en meget fin og spændende blog!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mia - mange tak for de fine ord. Det er altid dejligt med nye læsere.

   Slet

Kloge kommentarer: