søndag den 1. maj 2011

Er det 1. april eller 1. maj?

For det her må da være en joke?

"Det internationale badmintonforbund vil tvinge kvindelige elitespillere til at spille i lårkorte kjoler [....] Vi gør det for at øge interessen for kvindernes spil ved hjælp af en æstetisk præsentation af sporten, forklarer direktør i det internationale badmintonforbund, BWF, danske Thomas Lund, der er tidligere elitebadmintonspiller, til Politiken."

Det var desværre ikke muligt at finde et badmintonskørt, der var fra efter 1950.

Æstetisk præsentation? Kunne man forestille sig, at vi krævede kortere cykelshorts til Tour de France for at få flere kvindelige seere (som om det ville hjælpe) eller mindre grimme solbriller og cykelhjelme? Eller hvad med lidt frækkere herrefodboldtøj, evt bare overkroppe? Ville det ikke forbedre æstetikken? Eller skulle vi eventuelt fokusere en lille smule på sporten og se bort fra benene og brystkasserne?

Jeg kan simpelt hen ikke forestille mig andet end en lidt for sjov middag i badmintonforbundets bestyrelse, hvor en gammel gris har foreslået de lårkorte skørter. "Hæhæ, hørt hørt" har de andre istemt og pludselig havde de en ny regel. Hvad skete der lige for dem? Troede de, at kvinderne ville synes, det var en knippelgod ide?

Man kunne også føre hele æstetikdiskussionen et skridt videre og kræve, at alle offentligt optrædende skulle fremstå æstetisk. Der er da et par stykker på den politiske scene, der ikke er udpræget æstetiske i deres fremtoning. Eller nu vi er ved det, kunne vi også udelukke de grimme fra skuespilskoler, konservatorier, journaliststudiet og alle de steder, de efterfølgende risikerer at skulle optræde offentligt eller på TV og dermed skaffe annoncepenge nok til at holde cirkusset kørende.

Det er en underlig verden, hvor man både kan kræve tørklædeforbud og skørtepåbud. Man kunne jo næsten fristes til at slå det hele sammen til et hudpåbud. Vi vil se hud og hår på kvinder, ellers bliver vi lidt bange for dem?

Nej det er en ommer til badmintonforbundet. Bedre held næste gang. Husk at det er den 1. maj og året er 2011. Så lover jeg aldrig mere at sige, at tiden er løbet fra kvindernes internationale kampdag, fagbevægelsen og 1. maj. Det er den tilsyneladende ikke.

5 kommentarer:

  1. Ja, det er totalt gak i låget det forslag, og det vil næppe øge interessen for sporten? Syns dit tankeeksperiment er meget interessant - Jeg vil starte med at kræve en eller anden form for brille-dress-code for politikere!

    Kom til at smile lidt af dit udtryk: "Knippelgod." Det udtryk brugte min mormor, når hun var særligt begejstret :) Og så taler vi ikke mere om det.
    Knus fra Helle

    SvarSlet
  2. Hm Helle, din mormor må have været et meget moderne menneske. Eller også kom jeg bare helt i 50'erstemning af det forslag. Brilledresscode er en god ide, er der nogen særlige, du tænker på?

    SvarSlet
  3. Nogen særlige briller eller nogen særlige politikere?
    Af sidstnævnte tænker jeg umiddelbart på Søren Pind og Per Stig Møller. Dem ville jeg gerne forære et par andre briller end dem, de har nu.

    SvarSlet
  4. Politikere mente jeg! Brian Mikkelsens briller er heller ikke for pæne.

    SvarSlet
  5. Åh jeg er straks i et dilemma, for jo kvindeben er lækre at se på, men de skal altså ikke tvinges til at have lårkort på.

    Men helt ærligt hvad sker der for sådanne regler, det lyder da helt agurk.

    SvarSlet

Kloge kommentarer: