søndag den 14. august 2011

Fantasifuld PR i politik

Hvem er det lige, der påstår, at politik er kedeligt i almindelighed og russisk politik i særdeleshed? Det skal de have, russerne. Jeg havde ikke set det komme fra den kant, men Putins fund af nydeligt renvaskede krukkeskår på to meters dybde, det har alligevel krævet lidt ud af boksen tænkning af PR-holdet. Det er godt set. Det er i nærheden af både potentiel OL-by og tidsmæssigt nærmer præsidentvalgkampagnen sig også.

Vi er trætte af, at politikere klapper børn på hovedet, lægger armen om soldaters skuldre eller tager en cykelhjelm op på toppen af issen. Nu må andre landes politikere så bare ikke gøre den klassiske fejl med at kopiere Putin. (Og hvem har egentlig lyst til at se Løkke i en våddragt?) Ikke at jeg gad se Putin i en våddragt heller, men det er ligesom for sent nu.

Men hvad skal Løkke så finde på? Han kunne jo opdage og genindføre sognene. Jeg kan godt se ham opdage nærdemokratiet som en næsten lige så hengemt og historisk sensation, som de potteskår. "Det var ganske vist lægmand, der traf beslutninger for lokalsamfundet, men til gengæld kendte de deres lus på travet. For folk mødte deres sognerådsformand i Brugsen, i mejeribestyrelsen, skolebestyrelsen og menighedsrådet. Det handlede ikke så meget om partifarve, men om at være et ordentligt menneske. Så kære venner, jeg tror lige, vi nedlægger både regionerne og kommunerne, fordi det her ser spændende ud. Jeg skal lige have det støvet af, men jeg har en god fornemmelse."

PR-mæssigt ville det ikke give lige så gode billeder som stoneface med våddragt og potteskår, men igen, husk ikke putte små trivelige mænd i våddragter. Så hellere åbentstående jakke eller opsmøget skjorteærme, mens han får en snak med en bondemand, der kan huske, hvorfor og hvem, der stemte på Venstre i gamle dage. Det bliver svært at finde sådan en, men der må kunne findes en skuespiller.

Men hvad skal vi så finde på til Helle Thorning? Kunne hun måske finde en guldmine, der sikrer efterløn fra 62 år til alle? Billedmæssigt er der mere potentiale her. Hun er flot, guld er flot og det er den bedste investering lige nu, hvor alle papirpenges værdi er ved at falde fra hinanden. Men det skulle arrangeres dygtigt, for at virke troværdigt. Måske kunne det være i Mønsted Kalkgruber? Der er fine stier, hvor man godt kan gå med stiletter og så lige diskret banke lidt på væggene med en havespade og pludselig finde det pureste guld. Så skal hun sige "I told you so," i lidt mindre provokerende vendinger, mens al landsens skeptikere klapper og gnider sig i hænderne og siger "Det var satans. Hvor søger man om efterløn henne?"

Ej, jeg skulle have været spindoctor, skulle jeg! Det ville i hvert fald ikke være kedeligt.

1 kommentar:

Kloge kommentarer: