fredag den 4. februar 2011

Der er ingen kultur i Hobro!

Det var konklusionen på et indslag i tv-avisen i aftes. Den kløgtige journalist kunne påvise, at andelen af befolkningen, der har været i det Kongelige Teater, er højere i København end i Hobro. Surprise surprise. Dermed er befolkningen i København mere kulturel end den i Hobro. Pointen blev understreget ved at interviewe et par damer på gågaden i Hobro med en udpræget ikke-rigsdansk dialekt. Man kunne også have valgt at undertekste, for at skære det ud i pap.

Jeg er ikke helt upartisk her, for jeg har boet både i Hobro og endnu længere ude på landet. Men man kunne jo også have spurgt på Strøget i København, hvor mange, der havde set vikingeborgen Fyrkat og eventuelt Fyrkatspillene.

Heldigvis ved jeg, at Hobro og omegns borgere kan trække på skuldrene og grine lidt i skægget over de skøre køwenhawnere, der har wot i Hobrow.

1 kommentar:

  1. - Lige mine ord!

    Måske var konklusionen trods alt også at det her med at være placeret i Kbh og kalde sig "hele Danmarks" museum, teater, opera o.s.v. (et glimrende argumentet for gigantiske statstilskud) kan virke en smule søgt sine steder...man bliver trods alt først og fremmest københavnernes, når man placeres i deres nabolag!
    kh Maia (ansat på en af de få jyske kulturelle statsinstitutioner :-))

    SvarSlet

Kloge kommentarer: