torsdag den 4. august 2011

Har du tænkt over dit nys?

Det er en ret overset form for personlig branding. Selv om det kun er delvis indenfor din kontrol, kan du godt arbejde med dit nys og gøre det til en del af din personlighed. Det er formentlig allerede en del af dig. For prøv lige at tænk på din nærmeste families nys. Kan du ikke karakterisere hver enkelts unikke nys? Og er det ikke uniqueness, der skal til i en verden fyldt med personal brands?

Nogen nyser kort og gentager 4-5 gange. Måske er det dem, der også i deres personlighed er præcise, kontrollerede og direkte, selv om de har tendens til at gentage deres enkle budskab i det uendelige, indtil nogen stopper dem og siger, at nu har de fattet det. De vil nemlig gerne bekræftes og tror ikke, andre forstår dem.

Så er der storytelleren, som kan få et nys til en hel sætning. Det kan lyde sådan her: "A-TJUuu u u u aaaaah hahaha. Uha, som jeg er blevet forkølet." Det er generelt kontaktsøgende mennesker, som har det med at have diverse småskavanker. Det kan også være deres allergi, der får dem til at nyse, men det vil du vide, for så har du hørt om den.

Det barnlige nys kan indeholde grøn snot. Eventuelt drypper det ned i morgenmaden og afstedkommer stor lettelse, når barnet igen kan trække vejret. Det ser også skægt ud, når storebrødre laver gylpelyde ned i deres egne cornflakes, fordi de får brækfornemmelser af lillesøsters grønne snot i morgenmaden. Det er et for tidligt stadie at udvikle på sit nys, men små børn plejer at have et ret godt naturligt brand.

Det bedste nys, jeg kender er med indbygget budskab. Min svigerfar nyser "Aaaa-BØF" og det er virkelig smart, for det bedste han ved, er dansk bøf med bløde løg. Måske nyser han mest i weekends, hvor der er stor sandsynlighed for, at der kommer hakkedrenge på bordet til aften? Eller omvendt gør han det måske i hverdagene, i håbet om at indføre sin livret der?

Mulighederne er uendelige. Selv vil jeg gerne have et kontant nys med et touch af noget feminint. Og det skal være HELT uden snot. Og også uden spyt. En stor fordel er, at et godt nys har høj response rate. Prosit eller Gesundheit lyder det, straks du har nyst. Det er ikke mange andre kommunikationsformer, hvor man så hurtigt kan måle effekten.

4 kommentarer:

  1. Hahahaha, sjovt :)

    Det der med, at man siger "prosit" eller "gesundheit", når nogen nyser - det er da et sjovt fænomen. Og pudsigt at man viser medfølelse og opmærksomhed til én, der nyser - men ikke til én, der hoster, prutter eller bøvser for den sags skyld!?

    Er det mn fordi nyset er lidt sygdomsagtigt?

    For ellers synes jeg vi skulle overveje at gøre det socialt acceptabelt at prutte og og så indføre et ord (forslag modtages gerne) som vi strax siger til den, der prutter. Jeg er sikker på at det vil løsne mangen kedelig el. anspændt stemning op blandt mennesker :)

    SvarSlet
  2. sjovt observeret:-D har altid været lidt misundelig på dem, der har sådan et lille feminint nys...til gengæld er jeg også ret fascineret af vores chef i kb's nys: så højt at det næsten må kunne måles på richter-skalaen! det passer sådan set også til hendes personlighed -hendes stemme og grin har også god volumen. til gengæld er hun så kær og varm og dejlig og ildsjæls-agtig, at det kun er en del af charmen at hun "larmer" lidt:-) god dag, kh anne.

    SvarSlet
  3. ps til helle-pelle-frikadelle: haha den var rigtig god mht et ord til at lette den pinlige stemning, når en stakkel kommer til at "smut' en prut":-) forresten -jeg er ikke sikker, men synes at jeg har hørt noget med at det der prosit er et levn fra en af de store epidemier, hvor man var bange for at nyseren var blevet smittet, og derfor lige ville bede en lyn-bøn (hedder det ikke også "bless you" på engelsk). mvh anne-pande-kaffekande:-) ps mai, hvor genialt med et signatur-nys som svigerfars, det er der stil over!

    SvarSlet
  4. Helle: det skal da være "Prutsit" så ;-)

    kh Bolette, med et nys, der på ingen måde er diskret, men næsten som en tornadoting, der kan få taget til at lette og krystalkroner til at splintres. Sorry til alle dem jeg har nyst i nærheden af!!

    SvarSlet

Kloge kommentarer: