tirsdag den 6. september 2011

(Meget) lokalt valgnyt

Valget er jo ved at udarte til en sand gyser med islæt af gossip: Stiften har nomineret Martin Brygmann Jens Joel som den lækreste mandlige kandidat i Østjylland og Maja Panduro til den kvindelige pendant. Jeg gad vide, om der er en tendens til, at socialdemokrater ser bedre ud og de blå generelt lidt mere kornfede? Jeg kan nu godt nævne et par mindre kønne fra begge fløje, men den liste er næsten for ondskabsfuld at lave. Helle T er dog et kønnere bud på en statsminister end den nuværende - HVIS det altså var det, det gik ud på. Det er det heldigvis ikke, selv om Photoshop et godt med inde over valgkampen i lygtepælene.

Men det KAN blive mere lokalt end selv Aarhus Stiftstidende, hvilket minder mig om dengang, deres telefonsælger spurgte, om jeg savnede mere lokalstof i avisen. Øhm nej, der er jo i forvejen ikke andet og det er derfor, jeg aldrig køber den. Der er fx også en hel lokal valgkamp her i huset:

Ældsten på 13 kom stærkt indoktrineret indigneret hjem fra skole og ville sikre sig, at vi stemte rødt, fordi det ville være bedst for folkeskolen. Jeg begav mig ud i noget midterpolitisk snak og sluttede af med, at vi jo ville få den første kvindelige statsminister, hvis den røde blok vandt. Det var han egentlig ikke så begejstret for.

Mellemsten på 9, som har lidt en del af astma, mente bestemt, at det fortsat skulle være gratis at gå til læge, ellers frygtede han for reduktion i lommepenge. Derudover kunne vi for hans skyld godt sende noget mad til Afrika, for der er ret meget, han alligevel ikke kan lide.

Mindsten på fem er ikke så politisk engageret, bortset fra, at man kan stemme på Klaras morfar og han er sød, for han giver tit is.



Jeg glæder mig over mine børns sociale engagement og bliver lidt bange, når helt unge er stærkt højreorienterede. De skal helst have store hjerter og være smækfyldte med idealisme. Jeg ved godt, jeg generer en del med dette citat, men jeg synes, det er fantastisk rammende:

"Den der ikke er socialist som 20-årig mangler hjerte. Den der stadig er det som 30-årig mangler forstand." (Clemenceau)

4 kommentarer:

  1. Så er det godt at man stadig kun er 29 ;)

    SvarSlet
  2. @Charlotte, ja det er da heldigt *SSSSS* Jeg har til gengæld ingen som helst belæg for at vide, om man bør blive socialist igen som 40-årig, men det kan du jo så ikke hjælpe mig med...

    SvarSlet
  3. Jeg vil altid være socialist. Eller. .indtil nu er jeg.

    SvarSlet
  4. Nej, det kan jeg ikke (eller noget...)
    Men RØD er stadig en smuk, smuk farve :)

    SvarSlet

Kloge kommentarer: