mandag den 5. september 2011

Rød eller blå blok?
Nej tak vi har brug for alle regnbuens farver

Billede fra varbak.com

I dag kan jeg præsentere en gæsteblogger, John Skat Dalgaard, hvis synspunkter jeg er meget enig i. Derfor håber jeg, I vil hjælpe med at dele budskabet til andre, hvis I har det på samme måde:

Kære Læser

Jeg skriver til dig, fordi jeg savner nuancer i den blokkrig, der kører i valgkampen - en krig, der mere handler om at pege fingre af de andre end om at fremlægge reelle visioner.

Blander man blå og rød giver det lilla, men farverne er ikke det vigtigste. Hvis blokpolitikken fortsætter efter valget, der iflg. eksperterne bliver meget tæt, så sættes enten du eller din nabo helt uden for indflydelse. Danmark står overfor så komplekse udfordringer, at det bedste for Danmark hverken er en blå eller en rød blok - tværtimod vil det bedste være en holistisk og langsigtet politik henover midten.

Kan det virkelig ikke lade sig gøre at arbejde sammen, så de spændende tanker om grønne investeringer (SF) blandes med den nødvendige opmærksomhed på udgifterne (VK), eller de udfordrende tanker om en skatteomlægning (LA) blandes sammen med nuancerede menneskesyn (R)? Skal man virkelig være fremmedhader for at være liberal eller socialist for tro på grøn energi?

Lad os sende et signal om, at vi vil bryde med blokpolitikken og dermed ensidigheden. Vi kunne stemme ind imod midten - hver fra vores side, så vi kan fastholde vores egen grundlæggende holdning. Nogle kan gå hele vejen ind til midten, andre ønsker ikke at gå helt derind - det er OK, men måske et skridt indad denne gang kan sende vore politikere et vink med en vognstang.

Hvis du synes om idéen, så send denne mail videre.
Hvis du ikke synes om idéen, så beklager jeg at have forstyrret.

Med venlig hilsen

John Skat Dalgaard

3 kommentarer:

  1. Helt enig:-) Og det tyder meget heldigvis også på, at mange danskere er...Problemet er så bare at der stort set ikke er nogen midterpartier tilbage, da de har det med at være blevet ekstreme på specifikke punkter, og derfor har valgt blok-farve på forhånd (radikale=rød, liberal alliance og kristendemokraterne=blå).
    Så hvad gør man hvis man fx har mest fidus til Radikale's økonomiske politik, Socialdem.'s udlændingepolitik, SF og Enhedslistens miljø-og-udenrigspolitik, har forstående for enkelte højreorienterede synspunkter, og iøvrigt er EU-skeptisk, og savner nytænkning både nationalt og globalt...Drømmer om flere løsgængere/fritænkere, og folkeafstemninger om enkeltområder, på baggrund af SERIØS, GRUNDIG oplysning -og mindre parti-beton:-) Men som tingene er...vil jeg overvinde min valgflæske-kvalme og politikerlede, og slæbe mit korpus afsted for at stemme på Socialdemokraterne, som det mest seriøse bud på et midterparti, og dem som jeg nok er mindst uenig med;-) kh Anne.

    SvarSlet
  2. Helt enig! Blokpolitikken har forpestet debatten i årevis. Lad os dog se nogle politikere der er modige nok til at erklære sig enige med modparten og skabe grundlag for langtidsholdbare løsninger.

    SvarSlet
  3. Blokpolitik har fanden skabt - det ka nder vist ikke være uenighed om. Jeg kan bare undres over hvordan er både her og andre steder ustandselig bliver henvist til blå bloks opmærsomhed på udgiftsniveau og generelle økonomiske fornuft, når man ser på, hvorledes den nationale økonomi er blevet forvaltet de forgangne 10 år. I tidligere tider var synspunktet korrekt nok, men ikke i indeværende regerings tid.

    SvarSlet

Kloge kommentarer: