mandag den 23. maj 2011

Askefisen

Så er den her igen. Den store truende natur er på vej til at sætte det skandinaviske luftrum på standby og dække det med mikroskopiske askepartikler. Måske. Hvis den tager retning mod Skandinavien for alvor altså.


Oftest plejer naturen imidlertid først at slå til, når vi mindst venter det. Når der er varslet snestorm, går TV2 i selvsving og sender en helikopter ud for at optage snefog over motorvejene og på jorden er en mand med røde kinder og parkacoat udsat for kraftig sidevind på hættens pelskant. Han insisterer krampagtigt på, at der er tale om en snestorm, selv om der højst flyver et par fnug i luften.

Derfor har jeg mistanke til, at denne her askefis lige så stille løjer af og ikke efterlader andre spor end en grim lugt som efter en lydløs stinker af en prut. Havde vi derimod ikke været forberedt på den, ville luftrummet helt sikkert være lukket allerede i morgen tidlig.

Allerede inden vi er færdige med at råbe at ulven kommer, er fjeren blevet til fem høns. Og så kan den sætning vist ikke bære flere dyremetaforer.

Jeg kan selvfølgelig tage fejl. Men jeg tror, jeg ville vente lidt med at panikke, hvis jeg havde et par flybilletter ud i verden. Det har jeg ikke.

Man kunne også anlægge den vinkel, at jeg bare er misundelig på dem, som skal ud at rejse og nu bliver nødt til at tjekke Askefisen. Det gad jeg nemlig godt. Bare en enkelt lille weekendtur til Rom eller noget.


2 kommentarer:

  1. Var på vej i seng, men skal jo liiiige blande mig;-)Blev nu lidt forskrækket over at de sagde, vulkanen havde afgivet lige så meget aske på 2 dage, som den sidste gang gjorde på 2 måneder (men så er der da en god ting ved at man ikke lige er på vej ud at rejse)! Og selvom jeg selvfølgelig IKKE tror på den slags, er det på en måde LIDT skummelt at udbruddet kom på samme dag, som en berømt dommedagsprofet havde forudsagt verdens undergang, i form af jordskælv, vulkaner og katastrofer, der ville føre til jordens endeligt til efterår...Men neeej, det kan han nu godt glemme, da den iflg. ham også skulle være gået under i 1984! Kh Anne.

    SvarSlet
  2. Hvis jeg havde flybilletter ud i verden ville jeg da skynde mig at tage afsted nu, og så håbe på ikke at kunne komme hjem igen.
    Jeg synes tit medierne har det med at overdrive. Synes Danmark overdriver hver gang der kommer 3 cm sne, så er der jo skolefri.

    SvarSlet

Kloge kommentarer: